Så funkar det

Så funkar det

På Rentl kan du snabbt och enkelt hyra eller hyra ut verktyg, maskiner, båt, sportsaker, grejer till festen och mycket annat. Följ några enkla steg nedan så är du igång.

Hyra ut 

  1. Registrera ett konto under menyn 
  2. Välj därefter fliken "Skapa annons" och därefter "Lägg till"
  3. Lägg enkelt upp det du vill hyra ut och invänta bokningar. 

Du får en så kallad bokningsförfrågan via sms och mejl när någon vill hyra med information kring vilka dagar det gäller. Du godkänner sedan via en länk om du vill hyra ut ditt objekt och sedan kommer du och den som vill hyra överens om detaljer kring uthyrningen. När någon slutgiltigt bokat får du en bokningsbekräftelse via mejl som innehåller kontaktuppgifter till den som ska hyra och ett hyresavtal som ni kan använda. 

Hyra

  1. Registrera ett konto under menyn 
  2. Sök fram det du önskar hyra 
  3. Boka objektet via kalenderfunktionen. 

Skicka en bokningsförfrågan och invänta besked från den som hyr ut. När den som hyr ut godkänt din förfrågan får du och denna kontaktuppgifter till varandra så att ni kan komma överens om detaljer kring uthyrningen.

Senaste nyheterna

2019.11.14
Vi sväljer mikroplast motsvarande ett kreditkort ...
2019.10.24
Under hösten kommer vi synas i en rad olika medie...
2019.07.24
Det är därför nu helt gratis att använda Rentl...
2019.03.14
Äntligen börjar våren sakta men säkert göra s...

Vanligaste frågorna och svaren

Hur betalar jag?

Du som ska hyra ett objekt kommer överens med uthyraren kring hur och när betalning för hyresobjektet ska ske.

Hur får jag betalt?

Du kommer överens med den som ska hyra avseende hur och när betalning för ditt uthyrningsobjekt ska ske.

När ska jag återlämna det jag hyrt?

Datum framgår av bekräftelsemejlet du fick vid bokningen. Normalt ska hyresobjektet återlämnas senast klockan 09.00. Du kan avtala om annan återlämningstid men då ska du och den som hyr ut kommit överens om detta skriftligen t ex via mejl.

Är mina saker försäkrade vid uthyrning?

Uthyraren ansvarar för att hålla Objektet (inklusive eventuell utrustning och inventarier) försäkrat och att försäkringen även omfattar uthyrning. Uthyraren ansvarar för att när så krävs inhämta godkännande från sitt försäkringsbolag för att hyra ut Objektet. Uthyraren ansvarar också för att hålla sig uppdaterad kring eventuella förändringar i de försäkringsvillkor som gäller för det uthyrda Objektet. Ansvaret gäller under hela hyresperioden och tills Objektet är återlämnat till Uthyraren.