Så fungerar det

Så fungerar det

På Rentl kan du snabbt och enkelt hyra eller hyra ut verktyg, maskiner, båt, sportsaker, grejer till festen och mycket annat. Följ några enkla steg nedan så är du igång.

Hyra ut 

  1. Registrera ett konto under menyn 
  2. Välj därefter fliken "Skapa annons" och därefter "Lägg till"
  3. Lägg enkelt upp det du vill hyra ut och invänta bokningar

Det finns två sätt att lägga ut saker för uthyrning och det är via så kallad Direktbetalning eller Bokningsförfrågan. När du hyr ut med Direktbetalning anger du vilka dager du kan hyra ut och den som vill hyra bokar och betalar direkt. Bokningsförfrågan innebär att du inte anger specifika dagar när du kan hyra ut utan det finns tillgängligt löpande och du får ett sms och mejl när någon vill hyra med information kring vilka dagar det gäller. Du godkänner sedan via en länk om du vill hyra ut ditt objekt och då slutför den som önskar hyra bokningen genom att betala.  

När någon slutgiltigt bokat får du en bokningsbekräftelse via mejl som innehåller kontaktuppgifter till den som ska hyra och ett hyresavtal som ni kan använda. Rentl tar direkt betalt av den som vill hyra och pengarna sätts in på ett klientmedelskonto tills dess att hyresperioden passerats. På så sätt vet du att du får betalt och behöver inte diskutera pris vid utlämning. Du får ett påminnelse SMS ca 24 timmar innan uthyrningsperioden påbörjas. Skriv under hyresavtal och kontrollera identitet på den som ska hyra. Lämna därefter ut hyresobjektet. Pengarna för uthyrningen betalas ut till dig den 15:e månaden efter uthyrningsperioden avslutats. 

Hyra

  1. Registrera ett konto under menyn 
  2. Sök fram det du önskar hyra 
  3. Boka objektet via kalenderfunktionen 
  4. Betala tryggt och säkert 

Pengarna sätts in på ett klientmedelskonto och det är först när hyresperioden passerats och du har hunnit använda det du hyrt som uthyraren får pengarna överförda till sitt bankkonto. Direkt när du bokat får du en bokningsbekräftelse via mejl som innehåller kontaktuppgifter till uthyraren och ett hyresavtal som ni kan använda. Du får sedan en påminnelse via sms ca 24 timmar innan hyresperioden påbörjas. Skriv under hyresavtal och kontrollera identitet på den som hyr ut. Hämta ut hyresobjektet och ha det så roligt med det du hyrt.