Om Rentl

Om Rentl

Rentl är en tjänst som gör det enkelt och roligt för privatpersoner att hyra av varandra. Det är bra för miljön, sparar utrymme hemma och samtidigt kan du tjäna extra pengar.

Rentl är en webbtjänst som gör det smidigare, enklare och roligare att hyra saker av varandra. Du kan hyra eller hyra ut verktyg, maskiner, båt, husvagn, sportgrejer, festsaker och mycket annat. Det är bra för såväl ekonomin som för miljön när fler delar på samma resurser.

Idén till tjänsten kom ursprungligen för ett par år sedan då vi under sportlovsveckan var uppe i fjällen med våra familjer och ville hyra skoter. Det visade sig helt omöjligt, trots att det säkert står en skoter i varende garage från Gävle till Kiruna. En tid senare skulle en av oss bygga om sin veranda och insåg att det är vansinne att köpa alla verktyg som behövdes för att bygga verandan och som dessutom bara ska användas i princip en gång. Ideallösningen skulle vara om det fanns en lättanvänd tjänst där man kunde hyra av varandra istället. 

Det finns mycket pengar att spara genom att hyra saker istället för att köpa dem. Genom att hyra av varandra istället kan vi tjäna pengar på att hyra ut sådant som vi inte använder så ofta. Den största vinnaren är miljön eftersom ett bättre resursutnyttjande leder till att vi förbrukar mindre råvaror, använder färre transporter och släpper ut mindre föroreningar. Genom att hyra av varandra gör vi något konkret för att bidra till ett hållbart samhälle.

Rentl är ett en del av ett nytt snabbväxande fenomen som kallas delningsekonomi. Det finns idag ett antal företag som verkar inom en rad olika områden som taxi, finansiella tjänster, lägenhetsuthyrning och uthyrning av båtar. Det som gör Rentl unikt inom detta område är att vi ger möjlighet för dig som önskar hyra eller hyra ut saker att samla samtliga objekt på en och samma tjänst. Det ger dig bättre överblick och kontroll.

Vi erbjuder en plattform där du enkelt kan samla och hyra ut flera saker, samtidigt som du själv kan hyra saker av andra. Du ska lätt kunna hålla reda på dina annonser, kommande uthyrningar och insättningar på ditt konto. Vi sköter allt det praktiska i form av bokning, betalning och påminnelser.

Du som kund är det viktigaste för oss och vi är alltid intresserad av vad du tycker. Maila gärna dina synpunkter, positiva som negativa till support@rentl.se