Hyra ut

Hyra ut

Vill du göra miljön en tjänst och samtidigt tjäna lite extra pengar? Att hyra ut på Rentl går snabbt, är enkelt och tryggt

1
Skaffa ett konto
För att hyra ut registrerar du dig på tjänsten och det går väldigt snabbt och är enkelt
2
Lägg ut saker för uthyrning
Under fliken Mina sidor registrerar du utan kostnad det du vill hyra ut och det ingår försäkring. Så fort någon bokat något får du ett bekräftelsemejl med kontaktuppgifter till den som vill hyra.
3
Betalning sker tryggt och enkelt
Hyrestagaren betalar vid bokning och pengarna sätts in på ett skyddat klientmedelskonto som förs över till dig efter uthyrningen passerat. På så sätt vet du att den som hyr har betalat och behöver inte hantera detta vid utlämningstillfället.

Hyra ut

Det är många som vill hyra saker av dig och du kan hyra ut verktyg, maskiner, stugan, skoter, släpet eller i princip vad som helst. Du kan tjäna stora pengar samtidigt som du gör miljön en tjänst. Ta chansen att tjäna pengar på de saker som du inte alltid använder och som står outnyttjade stor del av året! Dessutom ingår det en försäkring dina saker när du hyr ut dem på Rentl.

Du kan välja så kallad Direktbetalning eller Bokningsförfrågan. Vid direktbetalning anger du vilka dagar du kan hyra ut ditt objekt och den som hyr bokar och betalar direkt. Vid bokningsförfrågan anger du inga specifika dagar då du kan hyra ut utan det finns tillgängligt för förfrågan jämt. Den som vill hyra markerar dagar den vill hyra och ett sms och ett mejl skickas till dig som du godkänner innan bokningen kan slutföras.

Du kan även ange olika priser för det du hyr ut beroende på hur länge någon hyr dina saker. Du kanske kan tänka dig ett lägre dygnspris vid längre bokningar jämfört med någon enstaka dag. En annan funktion är att du kan ange kortaste antalet dagar du kan tänka dig att hyra ut något, till exempel minst tre dagar eller minst en vecka.  

Rentl hanterar bokningarna och tar betalt vid bokningstillfället. På så sätt är du garanterad att få betalt för uthyrningen oavsett om den som vill hyra hämtar ut objektet eller inte. För detaljerad information om detta läs våra Allmänna villkor.

Försäkringen

När du hyr ut dina saker på Rentl ingår det en försäkring i samarbete med Svedea och nedan är en kort sammanfattning:

  • Hyresobjekt (ej motorfordon) under 30.000 är helt försäkrade och din självrisk för denna försäkring är endast 300 kronor.
  • Hyresobjekt över 30.000 och motorfordon behöver en egen försäkring men vi betalar din självrisk upp till 10.000 kronor

Betalning

Du som hyr ut kan känna dig trygg i att den som önskar hyra ditt objekt har erlagt betalning till fullo och att dessa pengar tryggt förvaras på ett klientmedelskonto som tillhör Rentl. Pengarna förs sedan över till ditt angivna konto den 15:e månaden efter det att uthyrningsperioden passerats minus Rentls förmedlingsprovision. Du kan under ”Mitt konto” se hur mycket pengar du har innestående för utbetalning nästkommande månad. 

Klientmedelskonton är konton som används för att förvalta pengar för en klients räkning och används till exempel av advokater och fastighetsmäklare. Medel på ett klientmedelskonto hålls helt åtskilda från företagets egna pengar. 

Vad kostar det?

Det är alltid kostnadsfritt att annonsera och du kan lägga upp hur många annonser du vill. Du betalar endast provision vid förmedlad och genomförd uthyrning och då tar Rentl ut en provision som uppgår till 10% av det totala uthyrningsbeloppet (lägst 20 kronor). Till detta tillkommer kostnaden för att dina saker är försäkrade vilket uppgår till 6% av uthyrningspriset. Totalt betalar du 16% på uthyrningspriset när du hyr ut på Rentl. Denna provision tas ut i samband med att Rentl överför pengarna till ditt konto för dina genomförda uthyrningar. 

Miljön

När fler delar på samma resurser blir det bättre för miljön. Vi använder mindre råvaror för produktion, fabrikerna släpper ut mindre avgaser och det blir färre transporter. På så sätt kan du, förutom att göra din plånbok en tjänst, också bidra till ett mer hållbart samhälle och därmed även göra miljön en god gärning.