Hyra

Hyra

Vill du hyra verktyg, husvagn, båt, sportutrustning, saker till festen eller något annat? Sök på Rentl och hitta det du behöver snabbt och enkelt. Bra för miljön och bra för din ekonomi.

1
Skaffa ett konto
För att hyra på Rentl behöver du registrera dig på tjänsten och det tar bara en minut.
2
Hitta det du vill hyra
Sök fram det du vill hyra och boka i kalendern.
3
Hämta ut
När bokningen är godkänd får ni varandras kontaktuppgifter och ni överens kring detaljer avseende bokningen. Bestäm tid och plats för upphämtning av det du hyr.

Hyra på Rentl

Vill du hyra verktyg, sportutrustning, båt, husvagn, släp, skoter, takbox eller vad som helst? Att hyra på Rentl är väldigt enkelt, tryggt och smidigt. Du söker fram det du vill hyra och markerar antal dagar. 

Du markerar vilka dagar du vill hyra något och skickar en så kallad Bokningsförfrågan till uthyraren. Uthyraren beviljar sedan bokningsförfrågan och då får du en bekräftelse på detta med samtliga kontaktuppgifter till uthyraren.

Betalning

När du bokar ett objekt kommer du och den som hyr ut överens om hur ni ska göra med betalning.

Miljön

När fler delar på samma resurser blir det bättre för miljön. Vi använder mindre råvaror för produktion, fabrikerna släpper ut mindre avgaser och det blir färre transporter. På så sätt kan du, förutom att göra din plånbok en tjänst, också bidra till ett mer hållbart samhälle och därmed även göra miljön en god gärning.

 

Senaste nyheterna

2019.11.14
Vi sväljer mikroplast motsvarande ett kreditkort ...
2019.10.24
Under hösten kommer vi synas i en rad olika medie...
2019.07.24
Det är därför nu helt gratis att använda Rentl...
2019.03.14
Äntligen börjar våren sakta men säkert göra s...

Vanligaste frågorna och svaren

Hur betalar jag?

Du som ska hyra ett objekt kommer överens med uthyraren kring hur och när betalning för hyresobjektet ska ske.

Hur får jag betalt?

Du kommer överens med den som ska hyra avseende hur och när betalning för ditt uthyrningsobjekt ska ske.

När ska jag återlämna det jag hyrt?

Datum framgår av bekräftelsemejlet du fick vid bokningen. Normalt ska hyresobjektet återlämnas senast klockan 09.00. Du kan avtala om annan återlämningstid men då ska du och den som hyr ut kommit överens om detta skriftligen t ex via mejl.

Är mina saker försäkrade vid uthyrning?

Uthyraren ansvarar för att hålla Objektet (inklusive eventuell utrustning och inventarier) försäkrat och att försäkringen även omfattar uthyrning. Uthyraren ansvarar för att när så krävs inhämta godkännande från sitt försäkringsbolag för att hyra ut Objektet. Uthyraren ansvarar också för att hålla sig uppdaterad kring eventuella förändringar i de försäkringsvillkor som gäller för det uthyrda Objektet. Ansvaret gäller under hela hyresperioden och tills Objektet är återlämnat till Uthyraren.