Hyra

Hyra

Vill du hyra verktyg, husvagn, båt, sportutrustning, saker till festen eller något annat? Sök på Rentl och hitta det du behöver snabbt och enkelt. Bra för miljön och bra för din ekonomi.

1
Skaffa ett konto
För att hyra på Rentl behöver du registrera dig på tjänsten och det tar bara en minut.
2
Hitta det du vill hyra
Sök fram det du vill hyra och boka i kalendern. Bekräftelse går ut via mejl med uthyrarens kontaktuppgifter när bokningen slutförts.
3
Betala tryggt och säkert
Du betalar hyresbeloppet vid bokningstillfället och pengarna sätts in på ett skyddat klientmedelskonto tills uthyrningsperioden passerat. På så sätt kan du tryggt använda det du hyrt innan betalning sker till uthyraren.

Hyra på Rentl

Vill du hyra verktyg, sportutrustning, båt, husvagn, släp, skoter, takbox eller vad som helst? Att hyra på Rentl är väldigt enkelt och smidigt. Du söker fram det du vill hyra och markerar antal dagar.

Det finns två olika bokningsvarianter. Den ena är att du bokar och betalar direkt vid bokningstillfället, så kallad Direktbetalning och därefter får du kontaktuppgifter till uthyraren. Den andra varianten är att du markerar vilka dagar du vill hyra något och skickar en så kallad Bokningsförfrågan till uthyraren. Uthyraren beviljar sedan bokningsförfrågan och då får du en bekräftelse på detta med en betallänk där du betalar för hyresobjektet och slutför bokningen. När du slutfört bokningen genom att betala får du samtliga kontaktuppgifter till uthyraren.

Miljön

När fler delar på samma resurser blir det bättre för miljön. Vi använder mindre råvaror för produktion, fabrikerna släpper ut mindre avgaser och det blir färre transporter. På så sätt kan du, förutom att göra din plånbok en tjänst, också bidra till ett mer hållbart samhälle och därmed även göra miljön en god gärning.

Betalning

När du bokar ett objekt betalar du direkt till Rentl som sedan förmedlar pengarna minus förmedlingsprovision till uthyraren. På så sätt skyddas såväl hyrestagaren som uthyraren. Du som hyr kan känna dig trygg i att pengarna förvaras på ett klientmedelskonto som tillhör Rentl och att det inte har betalas ut till uthyraren förrän den 15:e månaden efter uthyrningsperioden passerat. Klientmedelskonton är konton som används för att förvalta pengar för en klients räkning och används till exempel av advokatbyråer och fastighetsmäklare. Medel på klientmedelskonton hålls helt åtskilda företagets egna medel.