Hyr ut prylarna du sällan använder på rentl.se

2019.10.24
David Mattsson
566

Hyr ut prylarna du sällan använder på rentl.se

Under hösten kommer vi synas i en rad olika medier som Aftonbladet, Blocket, Svd, Omni, Klart.se och Tv.nu. De är en del av vår höstsatsning med budskapet; "Gör som alla andra..Hyr ut prylarna du sällan använder på rentl.se" (Ej samma text i bilden ovan). Nåväl inte som "alla" andra kanske men vi ser att intresset ökar för uthyrning i takt med att miljömedvetandet ökar hos många människor. Att inte bara köpa utan att använda det som redan finns är ju i allra högsta grad hållbart. Det är en klimatfråga men också en fråga om att minska plast och andra soppor i våra hav och andra delar av naturen.

Samtidigt har de flesta av oss en förmögenhet bundna i olika saker i våra hem. Genom att hyra ut vissa grejer kan vi dryga ut våra inkomster och unna oss lite extra guldkant i tillvaron, kanske jobba lite mindre eller sätta av till pensionen!?

Vi på Rentl har helt tagit bort alla våra avgifter. Det är nu helt gratis att hyra ut och det kostar inget att annonsera. Du som hyr något betalar direkt till uthyraren. Det ska inte kosta pengar att dela. Det är mest hyggligt tycker vi!

 

Artikelns författare
David Mattsson

Grundare Rentl

Senaste nyheterna

2019.11.14
Vi sväljer mikroplast motsvarande ett kreditkort ...
2019.10.24
Under hösten kommer vi synas i en rad olika medie...
2019.07.24
Det är därför nu helt gratis att använda Rentl...
2019.03.14
Äntligen börjar våren sakta men säkert göra s...

Vanligaste frågorna och svaren

Hur betalar jag?

Du som ska hyra ett objekt kommer överens med uthyraren kring hur och när betalning för hyresobjektet ska ske.

Hur får jag betalt?

Du kommer överens med den som ska hyra avseende hur och när betalning för ditt uthyrningsobjekt ska ske.

När ska jag återlämna det jag hyrt?

Datum framgår av bekräftelsemejlet du fick vid bokningen. Normalt ska hyresobjektet återlämnas senast klockan 09.00. Du kan avtala om annan återlämningstid men då ska du och den som hyr ut kommit överens om detta skriftligen t ex via mejl.

Är mina saker försäkrade vid uthyrning?

Uthyraren ansvarar för att hålla Objektet (inklusive eventuell utrustning och inventarier) försäkrat och att försäkringen även omfattar uthyrning. Uthyraren ansvarar för att när så krävs inhämta godkännande från sitt försäkringsbolag för att hyra ut Objektet. Uthyraren ansvarar också för att hålla sig uppdaterad kring eventuella förändringar i de försäkringsvillkor som gäller för det uthyrda Objektet. Ansvaret gäller under hela hyresperioden och tills Objektet är återlämnat till Uthyraren.