Nu öppnar vi dörren för företag inom delningsekonomin

Nu öppnar vi dörren för företag inom delningsekonomin


2016.10.30
David Mattsson
1530

Nu öppnar vi dörren för företag inom delningsekonomin

För många har Rentl ända sedan start kommit att symbolisera delningsekonomi på gräsrotsnivå. Att människor delar saker med varandra (”hyr av varandra istället”). Delningsekonomin var fortfarande i sin linda när vi började utveckla sajten. Det började dyka upp en och annan artikel i tidningarna men det var fortfarande sällsynt. Vi var väldigt tidigt ute. Rentl blev den första plattformen som gav människor en seriös möjlighet att enkelt, smidigt och tryggt hyra ut sina saker. Att dryga ut hushållskassan och samtidigt göra något för miljön.

Mycket har hänt sedan dess och en av de saker som vi har insett är att det viktiga är inte vem som hyr ut, utan att det hyrs ut. Därför öppnar vi nu dörren också för företag inom delningsekonomin. På så sätt kan vi alla hjälpas åt med att nå ett hållbart samhälle. Dessutom innebär fler hyrgrejer större valfrihet för våra användare.

Fördelen för dig som företag med att använda Rentl är många:

·       Du får fler kontaktytor och därmed större exponering mot potentiella kunder

·       Du får del av våra omfattande och riktade SEO satsningar på Google

·       Ditt företags varumärke stärks av att förknippas miljö och hållbarhet

·       Hela flödet är automatiserat vilket innebär ett minimum av arbetsinsats för dig

·       Du betalar endast vid lyckad genomförd uthyrning och behåller då 90% av intäkten (på uthyrningar som annars inte hade blivit av)

·       Ingen bindningstid, du kan när som helst ändra eller ta bort dina annonser

Som ett steg i att underlätta för företag har vi tagit fram en ny funktion som heter Bokningsförfrågan. Den innebär att du som uthyrare får ett mail (och/eller sms) från de som vill hyra med förfrågan om att hyra en viss period. Funkar det för dig tackar du bara ”Ja” och sedan sköts allt automatiskt efter det.

Mottagandet bland företagare har varit väldigt positivt. Hör av dig så berättar vi mer! Är du intresserad av att hyra ut, kontakta oss på support@rentl.se så återkommer vi inom 24 timmar.

Ernst & Young har också skrivit om fördelarna klicka här för att läsa om dessa.

På bilden (ovan) Patrik Öhman, Rentl (tv) och David Håkansson, VD och ägare till Resolt (th).  Resolt är verksamma inom återvinning i södra Sverige och är ett av de företag som har beslutat sig för att hyra ut saker via Rentl.

 

Artikelns författare
David Mattsson

Grundare Rentl

Senaste nyheterna

2019.11.14
Vi sväljer mikroplast motsvarande ett kreditkort ...
2019.10.24
Under hösten kommer vi synas i en rad olika medie...
2019.07.24
Det är därför nu helt gratis att använda Rentl...
2019.03.14
Äntligen börjar våren sakta men säkert göra s...

Vanligaste frågorna och svaren

Hur betalar jag?

Du som ska hyra ett objekt kommer överens med uthyraren kring hur och när betalning för hyresobjektet ska ske.

Hur får jag betalt?

Du kommer överens med den som ska hyra avseende hur och när betalning för ditt uthyrningsobjekt ska ske.

När ska jag återlämna det jag hyrt?

Datum framgår av bekräftelsemejlet du fick vid bokningen. Normalt ska hyresobjektet återlämnas senast klockan 09.00. Du kan avtala om annan återlämningstid men då ska du och den som hyr ut kommit överens om detta skriftligen t ex via mejl.

Är mina saker försäkrade vid uthyrning?

Uthyraren ansvarar för att hålla Objektet (inklusive eventuell utrustning och inventarier) försäkrat och att försäkringen även omfattar uthyrning. Uthyraren ansvarar för att när så krävs inhämta godkännande från sitt försäkringsbolag för att hyra ut Objektet. Uthyraren ansvarar också för att hålla sig uppdaterad kring eventuella förändringar i de försäkringsvillkor som gäller för det uthyrda Objektet. Ansvaret gäller under hela hyresperioden och tills Objektet är återlämnat till Uthyraren.