Hyra ut din toalett till någon!?!
    Hyra ut din toalett till någon?!?

Hyra ut din toalett till någon!?!


2016.10.12
Johan Hedkvist
1168

Hyra ut din toalett till någon!?!

För de allra flesta är svaret nog ett klart nej, men inte för Maria Eriksson som just nu hyr ut sin toalett på Rentl. Hon använde först en app som hette Airpnp och som togs fram till Mardi Gras festivalen i New Orleans. Men appen visade sig inte fungera som den ska så Maria bestämde sig för att hyra ut toaletten på Rentl istället. Maria hyr även ut cyklar, en borr samt långfärdsskridskor på Rentl och det här med toaletten är kanske mest en rolig grej för att belysa att det egentligen inte finns några begräsningar för vad man kan hyra ut.

Maria har tidigare jobbat som politisk skribent men bestämde sig för att leva fullt ut med delningsekonomi under detta skottår och hon har sin blogg www.366daysofsharing.com där hon skriver om sina upplevelser inom delningsekonomin.

Hon saknade  konkreta framtidsvisionerna och tankar kring hur samhället ska utvecklas till det bättre och känner  att hon finner just detta inom delningsekonomin. Användarna har gräsrotsperspektiv och viljan att förändra saker och göra världen bättre utan att alltid invänta politiska beslut. Vi på Rentl kan bara skriva under på detta och tycker att det är ett modigt beslut att pröva på att fullt ut leva Delningsekonomi.

Vad har du för saker du kan tänka dig att hyra ut? Lägg i så fall ut dem på Rentl och vem vet du kanske också kan bryta dig loss från hamsterhjulet, åtminstone lite grann.

Spana in filmen!

Artikelns författare
Johan Hedkvist

VD Rentl

Senaste nyheterna

2019.11.14
Vi sväljer mikroplast motsvarande ett kreditkort ...
2019.10.24
Under hösten kommer vi synas i en rad olika medie...
2019.07.24
Det är därför nu helt gratis att använda Rentl...
2019.03.14
Äntligen börjar våren sakta men säkert göra s...

Vanligaste frågorna och svaren

Hur betalar jag?

Du som ska hyra ett objekt kommer överens med uthyraren kring hur och när betalning för hyresobjektet ska ske.

Hur får jag betalt?

Du kommer överens med den som ska hyra avseende hur och när betalning för ditt uthyrningsobjekt ska ske.

När ska jag återlämna det jag hyrt?

Datum framgår av bekräftelsemejlet du fick vid bokningen. Normalt ska hyresobjektet återlämnas senast klockan 09.00. Du kan avtala om annan återlämningstid men då ska du och den som hyr ut kommit överens om detta skriftligen t ex via mejl.

Är mina saker försäkrade vid uthyrning?

Uthyraren ansvarar för att hålla Objektet (inklusive eventuell utrustning och inventarier) försäkrat och att försäkringen även omfattar uthyrning. Uthyraren ansvarar för att när så krävs inhämta godkännande från sitt försäkringsbolag för att hyra ut Objektet. Uthyraren ansvarar också för att hålla sig uppdaterad kring eventuella förändringar i de försäkringsvillkor som gäller för det uthyrda Objektet. Ansvaret gäller under hela hyresperioden och tills Objektet är återlämnat till Uthyraren.